Bejelentés
Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

Csillagok természetesen később is keletkeztek a világűrben, például a Nap 8 milliárd évvel az ősrobbanás után keletkezett, ami egyébként nem véletlen! 14 milliárd évvel ezelőtt ugyan létrejött a világűr, ezt azonban hidrogén és hélium alkotta, ami a világűr máig legterjedtebb két eleme. De a körülöttünk lévő világ nem csupán hidrogénből és héliumból épül fel. Minden nehézelemet - kálcium, oxigén, szén, nitrogén, vas, arany, platina és több tucat egyéb fémet - a csillagok hoztak létre. A csillagok magjában zajló termonukleáris reakciók ugyanis a hidrogént és a héliumot további elemekké alakítják. Ezek az elemek a csillagfejlődés során, elsősorban annak kezdetén, és végén, a környező térbe jutnak, ahol az eddigi felhasználatlan hidrogénnel és héliummal keverednek. Az összetett elemek így a következő csillaggenerációk és a csillagok körül keringő bolygók alkotóelemivé válnak.
A fiatal csillagok környezetében ugyanis bolygók is képződhettek, a bolygókká össze nem állt anyag egy részéből pedig üstökös magok kondenzálódtak.

Szólj hozzá

Név:
E-mail címed:
Az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Milyen nap van ma Magyarországon?

Keresés a honlaponÜzenőfal


Név:

Üzenet:Hírek


Szavazás


Linkek

Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!